Het microbioom: bron van alle ziektes? NIEUWE DATUM

Het microbioom is het geheel van micro-organismen die in en op ons lichaam leven, vooral in de dikke darm. Onze darmen blijken het epicentrum te zijn van onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Locatie

Damme 8340 Stationsstraat 22 De Cultuurfabriek

Voordracht door Dr. Ir. Eric De Maerteleire, auteur van het boek "Gezond Eten, Gezond Ouder Worden", hij is gepassioneerd door de relatie voeding/gezondheid.
In de lezing zal hij het hebben over de micro-organismen die in en op ons lichaam leven, vooral in de dikke darm. Uit onderzoek blijkt steeds duidelijker hoe cruciaal de samenstelling van de dikke darm is bij het ontstaan van allerlei aandoeningen, van kanker en diabetes tot psychische stoornissen, zelfs depressies.Welke veranderingen treden op bij het ouder worden? Wat is de juiste balans en hoe die te bereiken en/of te behouden. Het is belangrijk te focussen op het herstel èn het onderhoud van een gezond darmstelsel. Wat kunnen we doen om onze immuniteit te verbeteren en zo de kans op ziekten te verminderen?
Dr. De Maerteleire zal dit toelichten op een voor iedereen toegankelijk niveau.
Ruime gelegenheid tot vraagstelling na de voordracht.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
3.00

leden betalen €3 / niet-leden betalen €6

Inschrijven

mail aan magda.keirse@hotmail.com en overschrijven op BE22 7381 1006 8447 van Gezinsbond Sijsele met vermelding van je lidnummer.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.